Extra servicii estetică dentară

ALBIRE DENTARĂ l FAȚETE DENTARE l BIJUTERII DENTARE

Albire dentară

Zambetul tau este biletul spre o infatisare mai tanara si mai increzatoare. Astazi, stomatologia estetica este o parte esentiala din arsenalul solutiilor anti-imbatranire.

Oamenii obisnuiau sa mearga la medicul dentist pentru a-si rezolva o problema; astazi se duc pentru a imbunatati felul in care arata.

“Noua ne pasa. De aceea avem grija de zambetul dvs.” Cristal dental

  • Sistemul de albire Laser Smile ZOOM
  • Laser Smile ZOOM foloseste pentru tehnologia de albire un patent avansat – TCIA (Target Chromo phore In – Phase Accelerated-Activation). Utilizand caracteristicile cromatice unice ale laserului impreuna cu gelul pentru albit brevetat LaserWhite10, activat de lungimea de unda a laserului, sistemul
  • Laser Smile ZOOMasigura o albire sigura, rapida, placuta si eficienta pentru Dumneavoastra in doar o sedinta.
  • Simplu  – veti pleca cu un zambet alb si stralucitor in mai putin de o ora.
  • Sigur –  Ingredientul principal al gelului Laser ZOOM este folosit in procedurile de albire de mai bine de 100 de ani.

Durata tratamentului este mult scurtata datorita activarii laser. Astfel se evita incalzirea excesiva si aparitia sensibilitatii, asigurandu-va comfortulsi mai ales siguranta

Fațete dentare

Fatete Dentare Ceramice

 Pentru a corecta sau imbunatati aspectul dintilor, se pot folosi fatete dentare ceramice (de portelan) care constituie un invelis aplicat peste suprafata vizibila a dintilor. Daca este vorba de inchiderea spatiilor, cresterea dimensiunii dintilor sau modificari de culoare, fatetele dentare ceramice constituie modalitatea cea mai conservatoare de a obtine o modificare dramatica a zambetului dumneavoastra.

Constituind adesea o alternativa pentru coroane, fatetele dentare sunt „piese” foarte subtiri din ceramica sau plastic lipite pe suprafata dintilor. Acestea pot constitui o solutie in cazul dintilor cu modificari severe de culoare, ciobiti, cu mici gauri sau defecte, cu forme anormale sau inghesuiti, ori pentru corectia unor spatii inegale sau nedorite.

Spre deosebire de coroane, fatetele dentare nu necesita indepartarea unui volum mare de substanta dentara. Este important sa intrebati medicul ce volum de substanta dentara va fi indepartat. In unele cazuri, poate fi necesara o slefuire extensiva, ceea ce poate creste riscul unei traume a dintelui. Fatetele dentare se realizeaza pe baza unei amprente pe care medicul o ia in cabinet. Ulterior, fatetele se cimenteaza pe dinte. Fatetele dentare nu se vor pata, constituind o solutie populara pentru multi pacienti care doresc un zambet perfect. Rezistente si durabile, fatetele dentare pot dura intre 10 si 15 ani, iar culorile pot fi alese astfel incat sa lumineze dintii inchisi la culoare, fara teama ca ele se vor modifica in timp.

Ce anume provoaca modificarea culorii dintilor?

Modificarile de culoare ale dintilor pot fi datorate unor pete, varstei sau actiunii unor agenti chimici. Unele dintre cele mai frecvente cauze ale modificarilor coloristice sunt: medicamentele, cafeaua, ceaiul si tigarile.  De asemenea, factorul genetic joaca un rol in stabilirea culorii dentare.

Cine este un candidat pentru fatete dentare ceramice?

Foarte adesea oamenii au dintii imperfecti, fie cu forme anormale, ciobiti, inghesuiti, cu mici denivelari ori cu dimensiuni inadecvate, ceea ce creaza un aspect inestetic. Pentru a corecta aceste aspecte, se pot utiliza fatete dentare ceramice ce pot fi o solutie pentru asemenea neregularitati si confera un zambet placut si de lunga durata. Acestea sunt aplicate peste dintii frontali pentru a modifica culoarea/forma dintilor.

Cum se aplica fatetele pe dinti?

Dintii sunt preparati minimal pentru fatete, permitand adaugarea ulterioara a acestora prin cimentare. Fatetele sunt subtiri precum lentilele de contact, necesitand in mod obisnuit o reducere dentara de 0.5mm –  1.0mm. Daca se doreste o schimbare drastica, poate fi necesara o slefuire de 1.0mm -2.0mm. Va fi realizata o matrice a dintilor ce va ajuta la modelarea ulterioara a fatelelor. Vor fi pozitionate fatetele temporare si purtate pana cand fatetele permanente vor fi gata. In timpul purtarii fatetelor temporare, consultati-va cu medicul dentist in legatura cu orice modificari sau schimbari pe care ati dori sa le faceti, in ceea ce priveste forma sau dimensiunea. Aceste schimbari se vor transmite in fatelele permanente, astfel incat o buna comunicare intre dumneavoastra si mediul dentist este foarte importanta in dobandirea noului zambet.

Medicul dentist va verifica adaptarea fatetelor pentru o imbinare perfecta si va studia nuanta/culoarea dorita. Culoarea nu poate fi modificata dupa ce fatetele au aderat la suprafata dintilor d-vs. Dintele este apoi curatat cu substante chimicale pentru a creste in rezistenta si aderenta. In momentul in care adezivul patrunde intre fateta si dinte, un fascicul de lumina va fi utilizat pentru a intari adezivul/cimentul.

Fatete dentare ceramice – proceduri de aplicare

Exista doua proceduri de aplicare a fatetelor dentare. Desi fiecare este eficienta, exista avantaje si dezavantaje pentru fiecare procedura in functie de obiectivele urmarite si angajamentului fata de acest proces. Optiunile disponibile trebuie discutate cu medicul dentist, iar acesta va face recomandarea potrivita pentru dumneavoastra.

Procedura fatete dentare compozite

Fatetele dentare compozite pot fi efectuate in cadrul unei singure vizite la medicul dentist. Procedura se realizeaza prin aplicarea unei rasini compozite direct pe suprafata dintelui.

Procedura fatete dentare ceramice

Fatetele ceramice se realizeaza dintr-un material foarte subtire, rezistent si fizionomic. De obicei, fatetele ceramice necesita doua vizite la medicul dentist si este necesara colaborarea cu un laborator dentar.

Cat costa fatetele dentare? 

Fatetele dentare costa intre 200-300 Euro per dinte si necesita doua vizite la medicul dentist la o saptamana sau doua distanta. Fatetele dentare din ceramica ofera o longevitate mai mare decat cele de compozit.

Fatetele dentare compozite costa semnificativ mai putin, intre 200 si 400 Lei, dar rezista in mod normal mai putin decat in cazul celor ceramice.

Avantajele si dezavantajele fatetelor dentare

Avantaje: Fatetele dentare sunt des intalnite in crearea sau reconstructia unor zambete noi. Cu ajutorul unor fatete dentare ceramice, poti obtine zambetul visat intr-o perioada foarte scurta de timp. Fatetele dentare nu se modifica coloristic, astfel incat acestea sa devina o solutie bine cunoscuta in randul multor persoane care cauta un zambet perfect. Puternice si foarte durabile, fatetele dureaza intre 10 la 15 ani, si se pot realiza in culori care lumineaza dintii inchisi la culoare. Fatetele sunt realizate de obicei pe parcursul a doua programari de cate o ora si jumatate, si pot sa contribuie si la intarirea dintilor.

Nu exista costuri in plus de intretinere in afara unei vizite de verificare la medicul dentist, urmata de un periaj potrivit. Pacientl trebuie sa pasteze o igiena adecvata.

Dezavantaje: Este nevoie de o saptamana sau doua pentru a ajustare a fatetelor dintilor a caror culoare, marime, spatiere si forma a fost schimbata. Desi in majoritatea cazurilor foarte putin din suprafata dintelui este inlaturata, exista situatii cand trebuie indepartat un volum dentar mai mare, ceea ce poate creste riscul de trauma al dintilor. Volumul dentar ce urmeaza a fi indepartat trebuie discutata in prealabil cu medicul.

Se intampla ca dintii sa sufere de o sensibilitate minora dupa ce acestia au fost pregatiti pentru fatete, in timp purtarii fatetelor temporare. Unii pacienti pot avea anumite dificultati in vorbire, de obicei pronuntand sunete ca „s” sau „f”. Acest lucru poate fi corectat prin ajustari minore pe care medicul le poate face. Fatetele reprezinta reproduceri ale dintilor naturali, dar nu pot fi considerate substitute pentru dintii naturali. Este normal sa observati variatii subtile in culoare a fatetelor la o verificare atenta, ca si in cazul dintilor naturali. Poate fi necesara o perioada de adaptare, pana cand noul zambet se va simti natural.

Daca suferiti de bruxism, inclestarea sau macinarea dintilor, fatetele pot fi afectate, ciobite sau crapate. Va recomandam sa va adresati medicului dentist in legatura cu purtarea unei gutiere noaptea pentru protejarea zambetului dumneavoastra.

Cum selectati culoarea potrivita pentru fatete dentare ceramice?

In momentul in care luati in considerare fatetele dentare, o intrebare comuna se refera la cat de albe ar trebui sa fie acestea. Acestea trebuie sa se incadreze cat mai bine intre dintii naturali exitenti. In cazul in care luati in calcul sa faceti albire dentara pentru a obtine o nuanta mai deschisa a lucrarilor, trebuie sa stiti ca fatetele nu se vor modifica coloristic, in timp ce dintii naturali se mai pot inchide fata de nuantele obtinute initial. Din acest motiv, este necesara reluarea procedurii de albire. Medicul dentist va putea realiza fatetele dupa acea culoare. Dintii nu sunt desigur monocromatici, deci in mod tipic se foloseste mai mult de o culoare pentru crearea unui aspect foarte natural. Aceasta variatie de culori este critica in a evita dinti care pot arata fals sau artificial. Jocul intern de lumina pe porțelan in restaurare ajuta la crearea acestei vitalitati. Textura suprafetei este de asemenea foarte importanta, si ajuta la raspandirea reflectiilor de lumina si face coroana sau fateta sa arate mai natural.

Nu exista un sistem standard de masurare si determinare a culorii dentare. Cel mai cunoscut si mai folosit este, sistemul VITA. Cheia de culori a acestui sistem imparte culorile dentare in 4 nuante de baza:

  • A (rosu maroniu)
  • B (galben rosiatic)
  • C (gri)
  • D (gri rosiatic).

In grupa A exista 5 nivele de luminozitate. Grupele B, C si D au, fiecare, cate 4 nivele.

Nu toti dintii au aceeasi culoare naturala. Dintii frontali sunt mai deschisi (caninii mai inchisi decat incisivii, iar incisivii laterali mai deschisi decat incisivii centrali) decat dintii laterali (premolari si molari). Scopul nostru este de a obtine nivelul optim individual de “alb”, mentinand aspectul natural.

Cei mai multi dentisti va vor arata o cheie de culori (asemenea celei mentionate – Vita Shade Guide) din care dumneavoastra trebuie sa alegeti o nuanta. Retineti ca in cazul unui medic dentist cu specializare in cosmetica dentara, acesta reprezinta doar un punct de plecare. In determinarea culorii dintilor trebuie luate in considerare si alte aspecte, cum ar fi culoarea pielii, a ochilor, a parului, aspectul general si culoarea dintilor naturali restanti.

Bijuterii dentare

Dorinta omului de a-si ambunatati aspectul fizic este bine cunoscuta si acceptatata de toata lumea. De la colorarea parului, unghiilor, pirsing, tatuaje, – acum sa ajuns si la bijuterii pentru dinti. Bijuteriile dentare reprezinta o noua tendinta in stomatologia cosmetica. Ele sunt elemente decorative aplicate pe dinti cu scopul de a face zambetul cat mai stralucitor sau pentru a scoate in evidenta o dantura frumoasa si armonioasa. Aceste mici piese de arta pot fi din metale pretioase (aur, platina, argint) sau pietre pretioase si nepretioase (diamant, rubin, safir, smarald, cristale Swarovski).

Stomatologia estetica propune cateva modalitati si tipuri de bijuterii dentare cum ar fi: scaisurile dentarestrasurile dentare, aplicarea de Twinkles.

Scaisuriledentare sunt pietre pretioase plate. Datorita formei lor plate nu este necesara prepararea unei cavitati in smaltul dentar. Scaisurile dentare sunt in mare voga in moda dentara. Acesta mica bijuterie are o mare popularitate la persoanele care vor sa-si afirme personalitatea puternica. Diamantele dentare sub actiunea razelor solare stralucesc foarte frumos, conferindu-i zambetului o stralucire deosebita, in sensul cel mai direct al cuvantului. Diamantele dentare au un aspect foarte atragator, pricipalul lor avantaj este ca odata cu trecerea timpului nu-si pierd din stralucirea lor naturala.

Fixarea unui SCAIS de smaltul dentar se face cu un material fluid fotopolimerizabil. Cel mai frecvent este ales diamantul, insa poate fi folosita la fel de bine si orice alta piatra pretioasa sau semipretioasa.

Twinkles – figurine din metale pretioase ce pot fi incrustate cu pietre pretioase. Twinkles pot fi din aur alb, rosu, platina. Cum sa atrageti atentia la zambetul dumneavoastra, prin stralucirea unei mici stelute din aur sau a unei inimioare, ramane la latitudinea dvs!

Aplicarea bijuteriilor dentare are insa si unele contraindicati. Astfel bijuteriile dentare nu se aplica pe dintii cu coronite artificiale. Dinti trebuie sa fie perfect sanatosi, doar dintii drepti si sanatosi pot fi ornati. De exemplu aplicarea unei bijuterii pe un dinte cu suprafata neregulata sau ciobit ar atrage toata atentia nu pe bijuterie ci pe defectul acestui dinte. Este de mentionant faptul ca uneori este posibila mascarea unor defecte solitare, plombe mici sau pete prin intermediul unor bijuterii denare.

Inainte de fixarea bijuteriilor este obligatoriu de executat un periaj profisional. Este indicata si o procedura de albire a dintilor, astfel nu doar bijuteria va avea o sclipire deosebita, ci si dintele. Bijuteria se fixeaza pe dinte folosind o metoda adeziva tip bonding si un compozit fotopolimerizabil fluid. Dupa polimerizare medicul stomatolog lustruieste dintele in cauza. Durata utilizarii bijuteriilor este de maxim 2 ani. Bijuteriile dentare aplicate prin metoda aveziva nu lezeaza smaltul dentar si pot fi inlaturate la cererea pacientului.

Costurile aplicari bijuteriilor dentare variaza in functie de materialele folosite si de volumul manoperei.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate și cookie-uri
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Cine suntem

Adresa site-ului nostru web este: https://perfect-touch.ro.

Comentarii

Când vizitatorii lasă comentarii pe site, colectăm datele arătate în formularele de comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spamului. Un șir făcut anonim (numit și un hash), creat din adresele tale de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosești. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul tău.

Media

Dacă încarci imagini pe site-ul web, ar trebui să eviți încărcarea imaginilor care au incluse date de locație înglobate (EXIF GPS). Vizitatorii site-ului web pot descărca și extrage toate datele despre locație din imaginile de pe site.

Cookie-uri

Dacă lași un comentariu pe site-ul nostru, poți opta pentru salvarea în cookie-uri a numelui, adresei de email și site-ului tău web. Acestea sunt pentru confortul tău, astfel nu mai trebuie să le completezi din nou când lași un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an. Dacă mergi la pagina noastră de autentificare, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă navigatorul tău acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat când închizi navigatorul. Când te autentifici, vom seta și câteva cookie-uri pentru a-ți salva informațiile de autentificare și opțiunile de afișare pe ecran. Cookie-urile de autentificare sunt păstrate două zile, iar cele pentru opțiuni de afișare pe ecran sunt păstrate un an. Dacă selectezi „Ține-mă minte”, cookie-urile tale de autentificare vor fi păstrate două săptămâni. Dacă te dezautentifici din cont, cookie-urile de autentificare vor fi eliminate. Dacă editezi sau publici un articol, un cookie suplimentar va fi salvat în navigatorul tău. Acest cookie nu include date personale și indică pur și simplu ID-ul articolului pe care tocmai l-ai editat. El expiră după 1 zi.

Conținut înglobat de pe alte site-uri web

Articolele din acest site pot include conținut înglobat (de exemplu, videouri, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte site-uri web se comporta exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt site web. Aceste site-uri web pot să colecteze date despre tine, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terților și să-ți monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să-ți urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă ai un cont și ești autentificat în acel site web.

Cu cine partajăm datele tale

Dacă ceri resetarea parolei, adresa ta IP va fi inclusă în emailul pentru resetare.

Cât timp îți păstrăm datele

Dacă lași un comentariu, comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște și aproba automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare. Pentru utilizatorii (dacă există) care se înregistrează pe site-ul nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii site-ului web pot vedea și edita aceste informații.

Ce drepturi ai asupra datelor tale

Dacă ai un cont sau ai lăsat comentarii pe acest site web, poți cere să primești un fișier de export cu datele cu caracter personal pe care le deținem despre tine, inclusiv toate datele pe care ni le-ai furnizat. De asemenea, ne poți cere să ștergem toate datele cu caracter personal pe care le deținem despre tine. Acestea nu includ și toate datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.

Unde îți trimitem datele

Comentariile vizitatorilor pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spamului.
Save settings
Cookies settings